Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g spinat
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g bacon
  • 3 forårsløg

Tilberedning

Skrub kartoflerne, og halvér dem. Svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt 2 dl vand, og kog dem knap møre under låg.

Skyl spinaten grundigt. Kom 2/3 af spinaten i en gryde med 2 dl vand, og kog den helt mør uden låg. Blend spinat og vand.

Vend spinatpureen og resten af den hele spinat med kartoflerne, og kog det hele godt sammen. Smag til med lidt salt.

Skær baconen i tern, og brun den på en tør slip let-pande. Hæld fedtet fra baconen.

Snit forårsløgene fint. Anret kartoffelsalaten i en skål og drys med bacon og forårsløg.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1400 kJ (330 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2216