Ingredienser

Spinatsalat
  • 600 nye vaskede kartofler
  • 100 g babyspinat
  • 250 g grønne asparges
  • 1 rødløg
  • 1 avokado
  • ½ citron
  • 1 galiamelon
  • 200 g friskbælgede ærter
Mormordressing
  • ½ dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • peber
Laks
  • 4 laksesteaks á ca. 125 g
  • ½ tsk. citronpeber
  • 1 tsk. flage salt
  • 1 lime

Tilberedning

Spinatsalat
Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt.

Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halver avokado og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både. Skræl melonen, fjern stenene og skær melon i tern.

Vend forsigtigt kartofler med spinat, asparges, løg, avokado, melon og ærter.

Mormordressing
Rør fløde med citronsaft, sukker og peber, til fløden tykner en smule.

Laks
Krydr laksen med citronpeber og salt og steg på en varm grill eller grillpande 3-5 minutter på hver side.

Servér laks med limebåde og spinatsalat, og dryp dressingen over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 7 g

UH1816