GIV LIV

Tilbehør

  • Rødkål

    Rødkål

    Halver kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op og varm resten af olien.… Læs mere »

  • Avocadosalat med sprød kål og chili

    Avocadosalat med sprød kål og chili

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamame bønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

  • Grillet grønt med ristet boghvede og mormordressing

    Grillet sommergrønt Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de… Læs mere »

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »

  • Tundeller med coleslaw og rosmarinstegte kartofler

    Rosmarinstegte kartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Skær kartoflerne i både og vend dem med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tundeller Snit forårsløgene meget fint. Hak kapersene. Afdryp tunen og… Læs mere »

  • Vintersalat med arabiske rødder

    Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten. Smag salaten til med salt og… Læs mere »

  • Grissini med parmesan og oregano

    24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »