GIV LIV

Tilbehør

  • Tabouleh - salat med bredbladet persille mynte og citron

    Tabouleh – Salat med persille, mynte og citron

    Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »

  • Rødkål

    Rødkål

    Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte, og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde, og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op, og varm resten af olien.… Læs mere »

  • Rødbedehummus

    Rødbedehummus

    Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »

  • Julesalat med rødkål og appelsin

    Julesalat med rødkål og appelsin

    Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

  • Avocadosalat med sprød kål og chili

    Avokadosalat med sprød kål og chili

    Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamamebønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak purløg og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

  • Grillet grønt med ristet boghvede og mormordressing

    Grillet sommergrønt Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de… Læs mere »

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »