Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »
Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte, og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde, og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op, og varm resten af olien.… Læs mere »
Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »
Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »
Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamamebønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak purløg og… Læs mere »
Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkkenbordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blåbærrene. Dildcreme… Læs mere »
Grillet sommergrønt Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de… Læs mere »
Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvidløg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør eventuelt med lidt koldt vand, hvis konsistensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »
1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »
30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »