Ingredienser

Grillet sommergrønt
  • 2 majs i kolbe
  • 500 g nye gulerødder med top
  • 250 g grønne asparges
  • 2 rødløg
  • 1 hjertesalat
  • 1½ spsk. olivenolie til pensling
Mormordressing
  • 1 dl kaffefløde 9 %
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • peber

Tilberedning

Grillet sommergrønt
Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de ikke brænder på. Tag dem op på et fad, efterhånden som de er færdige.

Mormordressing
Rør fløde med citronsaft, sukker og peber.

Rist boghveden i ca. 4 minutter på en tør slip let-pande. Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på. Alternativt kan de ristes i en foliebakke på grillen.

Anret grønsagerne på et fad. Skær majsene fra kolberne og drys over grønsagerne. Dryp dressingen over og drys med ristet bog­hvede.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 41 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjerteliv0217