Ingredienser

Julesalat med rødkål og appelsin
  • 2 x julesalat
  • ¼ rødkål, ca. 300 g
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 appelsin
  • 20 g soltørrede tranebær
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. olivenolie

Tilberedning

Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler.
Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern.

Anret julesalat og rødkål nederst i et fad og top med appelsin, tranebær og rødløg. Dryp balsamico eddike og olivenolie over.

Frugt og grønt pr. person

160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

350 kJ/100 kcal Protein 2 g Kulhydrat 10 g Fedt 4 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

LK2020-15