Ingredienser
Julesalat med rødkål og appelsin- 2 x julesalat
- ¼ rødkål, ca. 300 g
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
- 1 appelsin
- 20 g soltørrede tranebær
- 1 rødløg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. olivenolie
Tilberedning
Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler.
Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern.
Anret julesalat og rødkål nederst i et fad og top med appelsin, tranebær og rødløg. Dryp balsamico eddike og olivenolie over.
Frugt og grønt pr. person
160 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
350 kJ/ 100 kcal. Kulhydrat 10 g, Fedt 4 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt
LK2020-15