GIV LIV

Tilbehør

  • Grove madbrød

    10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »

  • Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild

    Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »

  • Grøn risotto med rosmarin og bacon

    Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget. Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne… Læs mere »

  • Grønne bønner i sennepsdressing

    Snit bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de stadig har lidt bid, 2-5 minutter, afhængigt af størrelse. Afdryp og afkøl bønnerne. halvér cherrytomaterne. Snit forårsløgene. Vend bønnerne med cherrytomater, forårsløb og kapers. Rør yoghurt naturel med eddike, sennep og rørsukker. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten.

  • Hummus med grønt

    Skyl persillen grundigt og pluk den. Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor med persille, olie, hvidløg og krydderier og ca. ½ dl vand. Kør til pureen har den ønskede konsistens. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs. Smag hummusen til med salt. Spis den med fladbrød og sprøde grønsager til. TIP Harissa er en mellemøstlig… Læs mere »

  • Kartofler med krydderurtesalat

    Pluk bladene af krydderurterne og bland dem. Hak skalotteløgene fint og bland dem med olie, vineddike eller citronsaft. Vend krydderurterne i dressingen og smag salaten til med salt og peber. Grillede kartofler Skrub kartoflerne, vend dem i olien og læg dem på en mellemvarm grill. Vend dem undervejs, så de bliver grillet på alle sider.… Læs mere »

  • Rispilaf med oksekød og raita

    Ris pilaf Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10… Læs mere »

  • Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

    Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene. Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs. Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.… Læs mere »

  • Skinkeculotte med majssalat

    Skinkeculotte: Skær fedtkanten af, så der kun er en lille tynd kant tilbage. Rids fedtet i tern. Brun culotten på en pande med fedtsiden nedad først. Krydr culotten med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steg culotten ved 160 grader i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader. Majssalat: Skær… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »