GIV LIV

Tilbehør

  • Vintersalat med arabiske rødder

    Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten. Smag salaten til med salt og… Læs mere »

  • Tundeller med coleslaw og rosmarinstegte kartofler

    Rosmarinstegte kartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Skær kartoflerne i både og vend dem med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tundeller Snit forårsløgene meget fint. Hak kapersene. Afdryp tunen og… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Skinkeculotte med majssalat

    Skinkeculotte: Skær fedtkanten af, så der kun er en lille tynd kant tilbage. Rids fedtet i tern. Brun culotten på en pande med fedtsiden nedad først. Krydr culotten med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steg culotten ved 160 grader i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader. Majssalat: Skær… Læs mere »

  • Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

    Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene. Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs. Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.… Læs mere »

  • Rispilaf med oksekød og raita

    Ris pilaf Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10… Læs mere »

  • Kartofler med krydderurtesalat

    Pluk bladene af krydderurterne og bland dem. Hak skalotteløgene fint og bland dem med olie, vineddike eller citronsaft. Vend krydderurterne i dressingen og smag salaten til med salt og peber. Grillede kartofler Skrub kartoflerne, vend dem i olien og læg dem på en mellemvarm grill. Vend dem undervejs, så de bliver grillet på alle sider.… Læs mere »

  • Hummus med grønt

    Skyl persillen grundigt og pluk den. Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor med persille, olie, hvidløg og krydderier og ca. ½ dl vand. Kør til pureen har den ønskede konsistens. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs. Smag hummusen til med salt. Spis den med fladbrød og sprøde grønsager til. TIP Harissa er en mellemøstlig… Læs mere »

  • Grønne bønner i sennepsdressing

    Snit bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de stadig har lidt bid, 2-5 minutter, afhængigt af størrelse. Afdryp og afkøl bønnerne. halvér cherrytomaterne. Snit forårsløgene. Vend bønnerne med cherrytomater, forårsløb og kapers. Rør yoghurt naturel med eddike, sennep og rørsukker. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten.

  • Grøn risotto med rosmarin og bacon

    Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget. Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne… Læs mere »