Ingredienser
Ærtehummus- 1 dåse kikærter
- 1 lille håndfuld persille
- 100 g friskbælgede ærter
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- ½ dl yoghurt naturel 1½ %
- Saft af 1 citron
- 1 tsk. salt
- peber
- 1 pakke fuldkornstortilla
- 300 g nye gulerødder med top
Tilberedning
Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør.
Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvidløg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør eventuelt med lidt koldt vand, hvis konsistensen er for fast. Vend resten af ærterne i hummus.
Grill fuldkornstortillaerne, til de har fine grillstriber på begge sider. Skrub gulerødderne. Servér grøn-
sager til ærtehummus med tortillachips.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 65 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
700 kJ (170 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 0 g
HJERTELIV0218