Ingredienser

Ærtehummus
  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille håndfuld persille
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • ½ dl yoghurt naturel 1½ %
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 1 pakke fuldkornstortilla
  • 300 g nye gulerødder med top

Tilberedning

Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør.

Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i hummus.

Grill fuldkornstortillaerne, til de har fine grillstriber på begge sider. Skrub gulerødderne. Servér grøn-

sager til ærtehummus med tortillachips.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 65 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (170 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 0 g

HJERTELIV0218