Ingredienser

Rødbedehummus
  • 100 g kikærter
  • 1 rødbede, ca. 100 g
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. ristet spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • Lidt persille til drys
Tilbehør
  • 2 fuldkorns pitabrød, ca. 160 g
  • 800 g grøntsager fx gulerødder, agurk, kinaradise, glaskål

Tilberedning

Rødbedehummus
Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag.
Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærterne og gem kogevandet.

Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med groft revet rødbede, presset hvidløg, spidskommen, tahin, reven skal og saft af citron og olivenolie. Kør og spæd til med kogevandet ca. 1 dl lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med salt.

Tilbehør
Rist pitabrødene og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær dem i stave.

Anret rødbedehummus i en skål og drys med persille. Server med ristet pitabrød og sprøde grønsagsstænger.

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ/300 kcal Protein 8 g Kulhydrat 40 g Fedt 7 g, heraf 1 g mættet fedt

LK2020-34