Ingredienser
Rødbedehummus- 100 g kikærter
- 1 rødbede, ca. 100 g
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. ristet spidskommen
- 1 spsk. tahin
- Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
- Lidt persille til drys
- 2 fuldkorns pitabrød, ca. 160 g
- 800 g grøntsager fx gulerødder, agurk, kinaradise, glaskål
Tilberedning
Rødbedehummus
Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag.
Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærerne og gem kogevandet.
Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen med groft revet rødbede, presset hvidløg, spidskommen, tahin, reven skal og saft af citron og olivenolie. Kør og spæd til med kogevandet ca. 1 dl lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med salt.
Tilbehør
Rist pitabrødene og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær dem i stave.
Anret rødbedehummus i en skål og drys med persille. Server med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.
Frugt og grønt pr. person
225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 40 g, Fedt 7 g, heraf 1 g mættet fedt
LK2020-34