GIV LIV

Tilbehør

  • Birkesbagte rodfrugter

    Birkesbagte rodfrugter

    Bagte rodfrugter Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager. Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie – i en skål hver for sig – og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir – stadig adskilt –… Læs mere »

  • Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Varm olien i en stor dyb slip let pande og steg rodfrugterne et par minutter. Hæld citronsaft over og lad det fordampe. Hæld bouillon ved og læg låg på panden. Damp grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid.… Læs mere »

  • Baba ganoush - aubergine dip med tahin

    Baba ganoush – Aubergine dip med tahin

    Baba ganoush Tænd ovnen på 200 grader. Bag auberginerne hele i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er sorte, rynkede og faldet sammen. Lad dem køle af. Skrab indmaden ud med en ske, kom det i en sigte og tryk væden ud. Mos indmaden af auberginen. Rør tahinen ud med vand i en… Læs mere »

  • Hummus - kikærtedip

    Hummus – Kikærtedip

    Hummus Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Kasser blødsætningsvandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time. Afdryp kikærterne og tag lidt fra til pynt. Blend de resterende kikærter med olivenolie, tahin, persille og hvidløg. Smag til med citronsaft og chili. Spæd eventuelt… Læs mere »

  • Salade maroccain - marrokansk salat

    Salade maroccain – marokkansk salat

    Salat Skyl salaten og snit den. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Pil og skær løget i skiver og snit peberfrugten. Skræl kinaradise og skær i tynde skiver. Topping Hak persille eller koriander meget fint. Rør citronsaft med olie, krydderurt, salt og peber. Anret salat med grøntsager på et fad og dryp dressing… Læs mere »

  • Roti - pakistanske fladbrød

    Roti – Pakistanske fladbrød

    Roti Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud. Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet… Læs mere »

  • Batbout - marokkanske madbrød

    Batbout – Marokkansk madbrød

    Batbout Bland salt, sukker, fuldkornsmel og semolina i en stor skål. Lav en lille fordybning i melblandingen og smuldr gæren ned i fordybningen. Tilsæt lidt vand for at opløse gæren, og derefter resten af vandet til at ælte dejen sammen. Ælt dejen til den er blød og elastisk og lige netop slipper bordet. Alternativt røres… Læs mere »

  • Tabouleh - salat med bredbladet persille mynte og citron

    Tabouleh – Salat med persille, mynte og citron

    Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »

  • Julesalat med rødkål og appelsin

    Julesalat med rødkål og appelsin

    Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

  • Rødbedehummus

    Rødbedehummus

    Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærerne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »