Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 800 g nye kartofler
  • 1 spidskål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g blåbær
Dildcreme
  • 3 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt dild

Tilberedning

Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.

Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene.

Dildcreme
Rør yoghurt med mayonnaise og smag til med salt og peber. Skyl og hak dilden og vend i dressingen.

Vend kartofler med dildcreme og dernæst med spidskål og blåbær, og anret salaten i en stor skål eller på et fad.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1300 kJ (310 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjerteliv0217