Roulade Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen. Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca.… Læs mere »
Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »
Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade skåle eller små tærtefade. Stil formene i en bradepande, og… Læs mere »
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice. Har… Læs mere »
Mousse Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og… Læs mere »
Melondessert Halvér begge meloner og skær skrællen af. Skær den ene melon i grove tern og blend dem med honningen. Skær den anden melon i tern, ca. 1½x1½ cm. Pil kernerne ud af granatæblet. Pluk 1 håndfuld mynte af planten. Gem 4 myntekviste til pynt og hak resten af myntebladene groft. Anret melonpureen i 4… Læs mere »
Panna cotta Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne… Læs mere »
Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »
Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel… Læs mere »
Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe. Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand.… Læs mere »