GIV LIV

Dessert

  • Panna cotta med karamelliserede pærer

    Karamelliserede pærer Skræl pærerne, og skær kernehusene ud. Skær pærerne i store tern. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i karamellen. Lad dem simre ved svag varme, til de er knapt møre. Tag panden fra blusset, og lad pærerne trække, til de er helt møre. Lad dem køle af. Fordel… Læs mere »

  • Marcipanmakroner med nødder og frugt

    20 stk. Marcipanmakroner Riv marcipanen, og bland den godt med sukkeret. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt det godt ind i marcipanen, inden du tilsætter mere. Rør det sidste æggehvide i dejen. Rør til sidst melet i dejen. Sæt dejen med to teskeer på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god… Læs mere »

  • Mazarinkager med jordbær

    12 stk. Riv marcipanen, og rør sukker heri. Rør æggene i et ad gangen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i dejen, og vend forsigtigt med mel, bagepulver og hyldeblomstsaft. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i tern. Vend jordbær i dejen. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne ved 175… Læs mere »

  • Ostekage med rugbrød og rabarber

    15 stykker Rugbrødsbund Bryd brødet i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt. Tryk massen sammen i bunden af en springform ca. 20 cm i diameter. Bag bunden ved 160 grader i 25 minutter. Lad bunden køle helt… Læs mere »

  • Roulade med hindbær og yoghurtcreme

    Roulade Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen. Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca.… Læs mere »

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Creme brulé med blåbær

    Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer  og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den  i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade  skåle eller små tærtefade. Stil formene i en bradepande, og… Læs mere »

  • Yoghurt-is med rabarber

    Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice. Har… Læs mere »

  • Æble-limemousse med æblesalat

    Mousse Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og… Læs mere »

  • Panna cotta med æble og brændte mandler

    Panna cotta Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne… Læs mere »