GIV LIV

Dessert

  • Roulade med hindbær og yoghurtcreme

    Roulade Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen. Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca.… Læs mere »

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Creme brulé med blåbær

    Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer  og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den  i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade  skåle eller små tærtefade. Stil formene i en bradepande, og… Læs mere »

  • Yoghurt-is med rabarber

    Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice. Har… Læs mere »

  • Æble-limemousse med æblesalat

    Mousse Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og… Læs mere »

  • Melondessert

    Melondessert Halvér begge meloner og skær skrællen af. Skær den ene melon i grove tern og blend dem med honningen. Skær den anden melon i tern, ca. 1½x1½ cm. Pil kernerne ud af granatæblet. Pluk 1 håndfuld mynte af planten. Gem 4 myntekviste til pynt og hak resten af myntebladene groft. Anret melonpureen i 4… Læs mere »

  • Panna cotta med æble og brændte mandler

    Panna cotta Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne… Læs mere »

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

  • Råsyltede blommer

    Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel… Læs mere »

  • Sommerfuglemuffins

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe. Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand.… Læs mere »