GIV LIV

Dessert

  • Kiks med mandler og chokolade og jordbæris

    Kiks med mandler og chokolade Hak mandlerne meget fint. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret, mens du pisker, og pisk æggehviderne, til de er tykke og seje. Vend mandler og chokolade i æggehviderne. Form dejen til 16 flade runde kager, ca. 6 cm i diameter på bageplader med bagepapir. Bag dem ved 175… Læs mere »

  • Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch

    Rabarber Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. Havregrynscrunch Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er… Læs mere »

  • Karamelkurve med mandler og julefrugtsalat

    Karamelkurve Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt.… Læs mere »

  • Moccatiramisu med Amarena kirsebær

    Rør skyr med, flormelis og vaniljekorn til en creme. Knæk hver ladyfinger over på midten, så du har 24 stykker i alt. Fordel lagvis i glas ladyfingers dyppet i espresso, creme og lidt kirsebær. Gentag så du får to- tre lag i alt. Drys toppen med sigtet kakaopulver.  

  • Marinerede svesker med crunch og vaniljecreme

    Marinerede svesker Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling. Crunch Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så… Læs mere »

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Marengs med creme og friske bær

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast. Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1… Læs mere »

  • Jordbærgrød med rabarberguf

    Rabarberguf Skær rabarberne i små stykker. Kog dem op med lidt vand i bunden og kog under låg, til rabarberne er kogt ud. Tilsæt sukker, og lad rabarberne koge uden låg, til al væsken er kogt næsten væk. Lad dem køle helt af. Lav guffet lige inden servering: pisk æggehviden skummende. Tilsæt sukkeret under piskning… Læs mere »

  • Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Rør vaniljesukkeret godt sammen med skyren. Rist hasselnødderne 3-5 minutter på en tør pande. Gnid hinderne af dem, og hak dem groft. Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i både eller skiver uden stok. Smelt honningen på en pande, og steg ananasstykkerne gyldenbrune… Læs mere »