GIV LIV

Dessert

  • Marinerede svesker med crunch og vaniljecreme

    Marinerede svesker Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling. Crunch Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så… Læs mere »

  • Æblemos bagt med kagecreme

    Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand. Lad æblerne koge under låg, til de er kogt næsten ud. Hvis mosen er meget syrlig, kan du smage til med et par spsk. sukker. Kagecreme Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanilje og alle de øvrige ingredienser til… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Marengs med creme og friske bær

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast. Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1… Læs mere »

  • Jordbærgrød med rabarberguf

    Rabarberguf Skær rabarberne i små stykker. Kog dem op med lidt vand i bunden og kog under låg, til rabarberne er kogt ud. Tilsæt sukker, og lad rabarberne koge uden låg, til al væsken er kogt næsten væk. Lad dem køle helt af. Lav guffet lige inden servering: pisk æggehviden skummende. Tilsæt sukkeret under piskning… Læs mere »

  • Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Rør vaniljesukkeret godt sammen med skyren. Rist hasselnødderne 3-5 minutter på en tør pande. Gnid hinderne af dem, og hak dem groft. Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i både eller skiver uden stok. Smelt honningen på en pande, og steg ananasstykkerne gyldenbrune… Læs mere »

  • Panna cotta med karamelliserede pærer

    Karamelliserede pærer Skræl pærerne, og skær kernehusene ud. Skær pærerne i store tern. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i karamellen. Lad dem simre ved svag varme, til de er knapt møre. Tag panden fra blusset, og lad pærerne trække, til de er helt møre. Lad dem køle af. Fordel… Læs mere »

  • Marcipanmakroner med nødder og frugt

    20 stk. Marcipanmakroner Riv marcipanen, og bland den godt med sukkeret. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt det godt ind i marcipanen, inden du tilsætter mere. Rør det sidste æggehvide i dejen. Rør til sidst melet i dejen. Sæt dejen med to teskeer på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for, at der er god… Læs mere »

  • Mazarinkager med jordbær

    12 stk. Riv marcipanen, og rør sukker heri. Rør æggene i et ad gangen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i dejen, og vend forsigtigt med mel, bagepulver og hyldeblomstsaft. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i tern. Vend jordbær i dejen. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne ved 175… Læs mere »

  • Ostekage med rugbrød og rabarber

    15 stykker Rugbrødsbund Bryd brødet i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt. Tryk massen sammen i bunden af en springform ca. 20 cm i diameter. Bag bunden ved 160 grader i 25 minutter. Lad bunden køle helt… Læs mere »