Ingredienser

Mousse
  • 3-4 æbler (500 g)
  • 2 dl æblemost
  • 1-2 limefrugter (skal + ½ dl saft)
  • 2 blade husblas
  • 2-3 tsk sukker
  • 2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 1 spsk sukker
Salat
  • 30 g valnødder
  • 1 stort rødt æble
  • 1 spsk limesaft
  • 2-3 stilke frisk mynte

Tilberedning

Mousse
Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter.

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og sukker. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune æblepuré. Afkøl.

Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, så det bliver en blank marengs. Vend den afkølede æblepuré i marengsmassen, og fordel moussen i 4 dessertglas. Stil dem i køleskab i mindst 3 timer.

Salat
Rist valnødderne i 3-4 minutter på en tør pande. Afkøl dem, og hak dem groft. Vask æblet, udkern det, og skær det i tynde skiver eller små terninger. Vend dem sammen med limesaft, friskhakkede mynteblade og valnødder.

Læg æblesalaten på mousserne, og servér.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

750 kJ (180 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 11, 2015