Ingredienser
Mousse- 3-4 æbler (500 g)
- 2 dl æblemost
- 1-2 limefrugter (skal + ½ dl saft)
- 2 blade husblas
- 2-3 tsk sukker
- 2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 1 spsk sukker
- 30 g valnødder
- 1 stort rødt æble
- 1 spsk limesaft
- 2-3 stilke frisk mynte
Tilberedning
Mousse
Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og sukker. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune æblepuré. Afkøl.
Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, så det bliver en blank marengs. Vend den afkølede æblepuré i marengsmassen, og fordel moussen i 4 dessertglas. Stil dem i køleskab i mindst 3 timer.
Salat
Rist valnødderne i 3-4 minutter på en tør pande. Afkøl dem, og hak dem groft. Vask æblet, udkern det, og skær det i tynde skiver eller små terninger. Vend dem sammen med limesaft, friskhakkede mynteblade og valnødder.
Læg æblesalaten på mousserne, og servér.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
750 kJ (180 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 11, 2015