Ingredienser

Roulade
  • 4 æg str. L
  • 120 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker til drys
  • 300 g hindbærmarmelade
Yoghurtcreme
  • 1 stang vanilje
  • 200 g yoghurt naturel
  • 50 g flormelis

Tilberedning

Roulade
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen.

Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 40×30 cm. Bag dejen i ca. 10 minutter, til overfladen er gylden.

Vend sukkerbrødsbunden over på et stykke bagepapir drysset med sukker. Læg et fugtigt viskestykke over bunden, og lad den køle af i ca. 5 minutter. Fjern derefter viskestykket og træk forsigtigt papiret af bunden.

Smør hindbærmarmelade på rouladen og rul den forsigtigt sammen. Det gøres nemmest ved at pakke papiret stramt om rouladen samtidig med, at du ruller den.

Yoghurtcreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør yoghurt med flormelis og vaniljekorn til en creme.

Skær rouladen i skiver og servér den med yoghurtcreme.

TIP
Hindbærmarmeladen kan erstattes af andre slags marmelade.
Rouladen holder sig fint i flere dage i en lufttæt beholder.

Frugt og grønt pr. person

33,1 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

631 kJ (150,1 kcal). Kulhydrat 29,1 g. Fedt 2,3 g, heraf mættet fedt 0,7 g

Ude og Hjemme, uge 14, 2012