Ingredienser

Panna cotta
  • 3 blade husblas
  • 4½ dl sødmælk
  • 50 g sukker
  • korn af en ½ stang vanilje
  • 4 glas
Æblegelé
  • 2 blade husblas
  • 2 dl æblemost
  • 1 rødt æble
Brændte mandler
  • 75 g sukker
  • ½ dl vand
  • 50 g smuttede mandler

Tilberedning

Panna cotta
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne i køleskabet – det tager ca. 2 timer.

Æblegelé
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Smelt husblassen ved meget lav varme i en kasserolle. Rør æblemosten med husblassen. Skær æblet i meget små tern, og bland dem med æblemost. Fordel æbler og gelé på de stivnede panna cotta. Lad æblegeleen stivne i køleskabet, ca. 1 time.

Brændte mandler
Kog sukker og vand op i en gryde med mandlerne. Kog al vandet væk, og lad sukkeret langsomt blive til en gylden, blank karamel. Når mandlerne begynder at give en knækkende lyd, er de færdige. Bred mandlerne ud på et stykke bagepapir med to gafler til at skille mandlerne ad. Lad dem køle hel af. Servér mandler til panna cottaerne.

TIP
I stedet for sødmælk kan du bruge mandelmælk. Mandelmælk kan købes i velassorterede supermarkeder. De findes på køl, typisk sammen med ris- og havremælk. Bruger du ikke al mandelmælken på én gang, kan du fryse den ned.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (300 kcal). Kulhydrat 48 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 3 g

UH214