GIV LIV

Svinekød

  • Svinemørbrad med salat af søde kartofler og kål med sennepscreme

    Mørbrad: Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20 minutter. Salat: Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend kartoflerne… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Teriyaki marinerede svinekoteletter

    Teriyaki marinerede svinekoteletter Rør teriyakisaucen med ingefær, og kom det i en frysepose sammen med koteletterne. Bind en knude på posen og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 30 minutter. Varm olien på en pande. Tag koteletterne op af marinaden, dup dem tørre og brun dem på begge sider. Skru ned… Læs mere »

  • Grillstegt svinekotelet med perlebygsalat og sommerbær

    Skyl perlebyggen og kog den som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kornene. Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Vend kålen godt rundt. Hak persillen groft. Vend perlebyg med spidskål, persille, blåbær og hindbær. Rør olivenolie med eddike, sennep og honning og vend… Læs mere »

  • Tortilla med hvidløgsdressing og tomatsalat

    Tortilla Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og… Læs mere »

  • Karbonade med rødbedesalat og kartoffel-pastinakmos

    Kartoffel-pastinakmos Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra; men gem lidt af kogevandet. Mos kartofler og pastinakker med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen med kogevandet eller lun mælk og smag til med salt og peber. Rødbedesalat Rens rødbederne uden at ødelægge… Læs mere »

  • Tærte med broccoli og kalkunbacon

    Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »

  • Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys… Læs mere »

  • Tærte med skinke og gulerødder

    Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter. Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt,… Læs mere »

  • Brændende kærlighed a la Hjerteforeningen

    Varm 2 dl mælk og den optøede grønkål i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre over varmen. Pisk grønkålsmælken i kartoflerne, tilsæt eventuelt mere mælk, mængden afhænger af kartoffelsorten. Smag mosen til med salt og peber. Pil… Læs mere »