GIV LIV

Svinekød

  • Madmuffins med skinke og broccoli

    Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke, porrer og feta

    Fyld Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern. Dej Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg,… Læs mere »

  • Mørbrad med rodfrugtsauté og sennepscreme

    Mørbrad Afpuds kødet og krydr det med rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande og brun kødet på alle sider. Kom kødet i et smurt ovnfast fad og steg kødet mørt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Rodfrugtsauté Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Varm olien på en pande… Læs mere »

  • Porre-kartoffelsuppe med sprød parmaskinke

    Snit det hvide af porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem. Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hvidløg heri, uden at det tager farve. Kom kartofler og persillerødder ved og tilsæt vand, så det lige dækker. Tilsæt laurbærblade og… Læs mere »

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Tærte med skinke og gulerødder

    Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter. Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt,… Læs mere »

  • Tærte med broccoli og kalkunbacon

    Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »

  • Tortilla med hvidløgsdressing og tomatsalat

    Tortilla Hak løgene fint. Skær kartoflerne i skiver. Fjern de yderste blade af kålen og snit kålen fint. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg, presset hvidløg, kartofler og kål under omrøring. Svits, til kålen falder sammen. Tilsæt eddike og lad den fordampe. Pisk æg med mælk og… Læs mere »

  • Teriyaki marinerede svinekoteletter

    Teriyaki marinerede svinekoteletter Rør teriyakisaucen med ingefær, og kom det i en frysepose sammen med koteletterne. Bind en knude på posen og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 30 minutter. Varm olien på en pande. Tag koteletterne op af marinaden, dup dem tørre og brun dem på begge sider. Skru ned… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »