Ingredienser

Fyld
  • 2 porrer
  • 100 g kogt skinke i skiver
  • 75 g soltørrede tomater
  • 50 g fetaost i tern
Dej
  • 3½ dl hvedemel
  • 1½ dl grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 4 tsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 3 dl letmælks- eller skummetmælksyoghurt
  • 2 tsk tørret oregano eller timian
Dressing
  • 3 dl letmælks- eller skummetmælksyoghurt
  • 1 bundt purløg
  • salt og peber
Salat
  • 1 salathoved
  • 1 agurk
  • 1 lille løg

Tilberedning

Fyld
Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern.

Dej
Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg, olie, honning og yoghurt sammen. Pisk melblandingen sammen med æggemassen. Rør fyldet i dejen.
Fordel dejen i 14 muffinsforme og drys oregano eller timian på toppen. Bag muffinsene 15-20 minutter ved 180 grader. Prik i dem med en nål eller tandstik. Hvis der hænger dej ved, skal de bage længere. Tag muffinsformene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. De serveres lune, ikke brandvarme.

Dressing
Rør yoghurten med finthakket purløg og smag blandingen til med salt og peber.

Salat
Skyl og tør salaten og bræk den i store stykker. Skær agurken i skiver og løget i tynde skiver og fordel dem over salaten.

Servér muffins med salat og brug dressingen til begge dele.

TIP
Muffins er velegnede til en brunch, i madpakken eller til picnic.

Frugt og grønt pr. person

168 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1349 kJ (321 kcal). Kulhydrat 44 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 28, 2011