GIV LIV

Svinekød

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Lynstegte nudler med grønsager og skinke

    Varm olien op i en wok eller stor stegegryde. Svits kødet ved høj varme ad flere omgange. Tag kødet op. Snit sukkerærter og forårsløg i skrå strimler. Snit chilien fint. Svits grøntsagerne ved høj varme et par min. og tilsæt kokosmælken. Bring det hele hurtigt i kog. Snit icebergsalaten og basilikum i strimler og tilsæt… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke og broccoli

    Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke, porrer og feta

    Fyld Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern. Dej Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg,… Læs mere »

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »

  • Mørbrad med rodfrugtsauté og sennepscreme

    Mørbrad Afpuds kødet og krydr det med rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande og brun kødet på alle sider. Kom kødet i et smurt ovnfast fad og steg kødet mørt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Rodfrugtsauté Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Varm olien på en pande… Læs mere »

  • Mørbradbøffer med spinatkartofler og myntecreme

    Spinatkartofler Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl og tør spinaten. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne, og vend derefter spinaten i. Lad spinaten falde helt sammen ved varmen i gryden og rør ofte. Smag spinatkartoflerne til med salt og peber.… Læs mere »

  • Porre-kartoffelsuppe med sprød parmaskinke

    Snit det hvide af porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem. Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hvidløg heri, uden at det tager farve. Kom kartofler og persillerødder ved og tilsæt vand, så det lige dækker. Tilsæt laurbærblade og… Læs mere »

  • Svinekød i sur-sød sovs

    Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet.… Læs mere »