GIV LIV

Svinekød

  • Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt  tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et  ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem… Læs mere »

  • Frikadeller med grønkål og selleri-kartoffelgratin

    Frikadeller Skyl og rib grønkålen, og kog den 3-5 minutter  i letsaltet vand. Læg kålen i koldt vand. Tag kålen op, dryp godt af. Knug vandet af kålen, og hak den med en kniv. Rør kødet sejt med salt, og rør fintrevet løg, æg og havregryn i farsen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og krydr med salt,… Læs mere »

  • Grønkål med spicy svinekød

    Grønkål med spicy svinekød: Hak løgene, og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet, og steg det med ved hård varme, til det bruner. Rib grønkålen, snit bladene groft og ribberne i små stykker. Svits kålen sammen med kødet, til den falder lidt sammen. Tilsæt karry og vand. Lad retten simre ved… Læs mere »

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »

  • Grillstegt svinekotelet med perlebygsalat og sommerbær

    Skyl perlebyggen og kog den som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kornene. Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Vend kålen godt rundt. Hak persillen groft. Vend perlebyg med spidskål, persille, blåbær og hindbær. Rør olivenolie med eddike, sennep og honning og vend… Læs mere »

  • Karbonade med rødbedesalat og kartoffel-pastinakmos

    Kartoffel-pastinakmos Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra; men gem lidt af kogevandet. Mos kartofler og pastinakker med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen med kogevandet eller lun mælk og smag til med salt og peber. Rødbedesalat Rens rødbederne uden at ødelægge… Læs mere »

  • Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys… Læs mere »

  • Koteletter med linsegryde

    Linsegryde Kog linserne i vand i ca. 20 minutter. Linserne skal være møre uden at være udkogte. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skrub jordskokkerne, halvér dem og skær dem i ½ cm tykke skiver. Svits bladselleri og jordskokker i olien på en pande i 4 minutter. Bland linserne sammen med grønsagerne. Skær… Læs mere »

  • Lynstegte nudler med grønsager og skinke

    Varm olien op i en wok eller stor stegegryde. Svits kødet ved høj varme ad flere omgange. Tag kødet op. Snit sukkerærter og forårsløg i skrå strimler. Snit chilien fint. Svits grøntsagerne ved høj varme et par min. og tilsæt kokosmælken. Bring det hele hurtigt i kog. Snit icebergsalaten og basilikum i strimler og tilsæt… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »