Ingredienser

  • 4 skiver bacon, ca. 50 g
  • 250 g kyllingebrystfilet
Sprøde grønsager
  • 500 g hvide asparges
  • 1 lille spidskål
  • 1 bundt radiser
  • 200 g friskbælgede ærter
Æggekage
  • 6 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1 bundt purløg
  • salt og peber
  • ½ spsk olivenolie
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød, 400 g

Tilberedning

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig.
Sprøde grønsager
Skræl aspargesene – begynd fra hovedet. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp aspargesene i ca. 5 minutter, til de er møre. Afdryp aspargesene, og snit dem i mindre stykker.
Halvér spidskålen, fjern stokken og de yderste blade, og snit spidskålen fint. Skær radiserne i skiver. Vend spidskål med asparges, radiser og ærter.
Æggekage
Pisk æg, mælk, kartoffelmel og klippet purløg – gem lidt til pynt- godt sammen, og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande med slip let-belægning, som tåler at komme i ovnen, og hæld æggemassen herpå. Stil panden i ovnen, og bag æggekagen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til æggekagen er gylden og gennembagt.
Top æggekagen med sprøde grøntsager, kylling og bacon og drys resten af purløget over. Servér rugbrød til.

Frugt og grønt pr. person

338 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2511 kJ (598 kcal). Kulhydrat 74 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2014