Ingredienser

  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ dl rugmel
  • 2 spsk olie
  • ¼ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 4 stk forårsløg
  • 400 g gulerødder
  • 1 tsk olie
  • 1 stk æg
  • 200 g hytteost 4%
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk salt og peber
  • 3 spsk parmasanost
  • 100 g skinke
  • 4 stk tomater
  • 1 stk forårsløg
Tilbehør
  • fuldkornsbrød (200 g)
  • eventuelt ½ romainesalat

Tilberedning

Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.

Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter.

Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt, peber og 2 spsk revet parmesanost sammen. Skær skinken i strimler. Vend grønsagerne og skinken i æggemasssen. Fordel fyldet i tærteformen. Drys resten af parmesanosten over. Bag tærten 50-60 minutter ved 175 grader. Skær tomaterne i både. Snit forårsløget og drys det over tomaterne. Bland eventuelt snittet salat med tomaterne.

TIP
Du kan komme tern af kogt eller stegt kylling i tærten i stedet for skinke.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 gram

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal) kulhydrat 77 g fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g fedtenergi 30%