Ingredienser
- 1½ dl hvedemel
- 1½ dl rugmel
- 2 spsk olie
- ¼ tsk salt
- 1 dl vand
- 4 stk forårsløg
- 400 g gulerødder
- 1 tsk olie
- 1 stk æg
- 200 g hytteost 4%
- 1 spsk hvedemel
- ½ tsk salt og peber
- 3 spsk parmasanost
- 100 g skinke
- 4 stk tomater
- 1 stk forårsløg
- fuldkornsbrød (200 g)
- eventuelt ½ romainesalat
Tilberedning
Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.
Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt, peber og 2 spsk revet parmesanost sammen. Skær skinken i strimler. Vend grønsagerne og skinken i æggemasssen. Fordel fyldet i tærteformen. Drys resten af parmesanosten over. Bag tærten 50-60 minutter ved 175 grader. Skær tomaterne i både. Snit forårsløget og drys det over tomaterne. Bland eventuelt snittet salat med tomaterne.
TIP
Du kan komme tern af kogt eller stegt kylling i tærten i stedet for skinke.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 gram
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (600 kcal) kulhydrat 77 g fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g fedtenergi 30%