Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 løg
  • 1½ spsk olie
  • 3 æg
  • ½ dl friskreven parmesanost
  • ½ dl letmælk
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 100 g skinke
  • 8 muffins papirforme
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød
  • 4 gulerødder
  • 4 æbler

Tilberedning

Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke og broccoliblanding i.

Pensl muffinsformene med resten af olien. Fordel dejen heri. Bag dem ved 180 grader ca. 40 minutter til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem eller spis dem lune sammen med rugbrød, gulerødder og æbler.

TIP
Du kan stille papirmuffinsformene ned i en muffinsbageform, så de bedre holder formen.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 gfedtenergi 28 %