GIV LIV

Svinekød

  • Forårssalat med letsprængt mørbrad og rabarber

    Letsprængt mørbrad Dag 1: Drys kødet med salt og sukker, og kom det i en frysepose. Bind en knude på posen, og gnid lagen godt ind i kødet. Læg kødet på køl til næste dag. Dag 2: Skyl kødet fri for “marinade” og tør det godt. Varm olien på en pande, og brun mørbraden. Steg… Læs mere »

  • Skinkeschnitzler med stegte persillerødder og persillesauce

    Stegte persillerødder Skræl persillerødderne, og skær dem i både. Steg dem i olie på en stor slip let-pande. Steg dem ved høj varme i starten til de får lidt farve, og skru lidt ned for varmen, så de mørner uden at brænde på. Smag til med salt. Persillesauce Pisk mælk og mel sammen i en… Læs mere »

  • Risotto med græskar, ristede græskarkerner og sprød skinke

    Risotto Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde, til det er klart uden at brune. Tilsæt risene, og svits dem et øjeblik. Tilsæt bouillonen, og kog det op under omrøring. Skru ned til lavt blus, og lad risene koge under låg i ca. 15 minutter. Rør af og til. Tilsæt eventuelt… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Broccolisuppe med bacon og nødder

    Broccolisuppe Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt. Drys Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.… Læs mere »

  • Spicy millionbøf med rodfrugter og mos

    Spicy millionbøf Skræl rødbeder, gulerødder og selleri, og riv det groft. Hak løgene og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det med. Tilsæt rodfrugterne, og svits det hele godt igennem i 4-5 minutter. Tilsæt tomatpure, kanel, laurbær, stjerneanis og den hele chili. Rør majsstivelsen ud i… Læs mere »

  • Svinekoteletter med grønsager, fritter og chilifraiche

    Fritter Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Skær kartoflerne i stave, og vend dem med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og drys dem med salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grade i ca. 20-30 minutter, til de er sprøde. Grønsager Fjern bladene fra majskolberne, og kog kolberne i ca. 10 minutter.… Læs mere »

  • Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt  tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et  ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem… Læs mere »

  • Frikadeller med grønkål og selleri-kartoffelgratin

    Frikadeller Skyl og rib grønkålen, og kog den 3-5 minutter  i letsaltet vand. Læg kålen i koldt vand. Tag kålen op, dryp godt af. Knug vandet af kålen, og hak den med en kniv. Rør kødet sejt med salt, og rør fintrevet løg, æg og havregryn i farsen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og krydr med salt,… Læs mere »

  • Grønkål med spicy svinekød

    Grønkål med spicy svinekød: Hak løgene, og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet, og steg det med ved hård varme, til det bruner. Rib grønkålen, snit bladene groft og ribberne i små stykker. Svits kålen sammen med kødet, til den falder lidt sammen. Tilsæt karry og vand. Lad retten simre ved… Læs mere »