GIV LIV

Svinekød

  • Svinekæber i øl med rodfrugter, æbler og ristet boghvede

    Hak løgene. Skræl gulerødder og knoldsel­leri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel. Steg baconen sprød i en stege­gryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og… Læs mere »

  • Sommerpizza

    4 personer/4 pizzaer Pizzadej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Fyld Skræl gulerødderne og skær… Læs mere »

  • Karbonade med stuvet spinat og kartofler med nye løg

    Stuvet spinat Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom den i en stor gryde med lidt vand i bunden og kog op under omrøring. Lad spinaten koge til den er faldet helt sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring, og lad saucen… Læs mere »

  • Wokret med svinekød, rodfrugter og varme krydderier

    Skræl selleri og rødbeder, og skær dem i tynde strimler. Snit kålen i lange tynde strimler. Skær løgene i tynde både. Skær kødet i tynde skiver. Hak ingefær og chili fint. Hak persille groft. Varm 1 spsk. olie op i wok eller pande. Svits kødet hurtigt, til det er brunt på alle sider, og læg… Læs mere »

  • Krebinetter med stuvet grønkål og gulerodssalat

    Stuvet grønkål Rib grønkålen, og riv eller skær den i grove stykker. Kog kålen i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 4 minutter. Tag kålen op, og lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen koge ved svag… Læs mere »

  • Efterårsminestrone

    Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien… Læs mere »

  • Svinemørbrad med langtidsbagte tomater og broccolicouscous

    Langtidsbagte tomater Skær tomaterne i kvarte, og vend dem med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, og drys dem med salt. Bag tomaterne i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer. Svinemørbrad Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på… Læs mere »

  • Toscansk pasta

    Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten. Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs. Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad… Læs mere »

  • Koteletter med grønsags-quinoa og frugt

    Grønsags-quinoa Kog quinoaen som angivet på emballagen, og afdryp den. Del blomkål i helt små buketter. Alternativt kan du hakke blomkålen fint. Snit forårsløgene i skiver på skrå. Skyl salaten og slyng den tør. Skyld og nip jordbærrene, og halvér dem. Halver fersknerne, fjern stenene, og skær fersknerne i tynde både. Vend quinoa med blomkål,… Læs mere »

  • Brændende kærlighed med jordskokker

    Kartoffel-jordskokmos Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god… Læs mere »