GIV LIV

Svinekød

  • Krebinetter med stuvet grønkål og gulerodssalat

    Stuvet grønkål Rib grønkålen, og riv eller skær den i grove stykker. Kog kålen i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 4 minutter. Tag kålen op, og lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen koge ved svag… Læs mere »

  • Efterårsminestrone

    Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien… Læs mere »

  • Svinemørbrad med langtidsbagte tomater og broccolicouscous

    Langtidsbagte tomater Skær tomaterne i kvarte, og vend dem med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, og drys dem med salt. Bag tomaterne i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer. Svinemørbrad Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på… Læs mere »

  • Toscansk pasta

    Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten. Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs. Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad… Læs mere »

  • Koteletter med grønsags-quinoa og frugt

    Grønsags-quinoa Kog quinoaen som angivet på emballagen, og afdryp den. Del blomkål i helt små buketter. Alternativt kan du hakke blomkålen fint. Snit forårsløgene i skiver på skrå. Skyl salaten og slyng den tør. Skyld og nip jordbærrene, og halvér dem. Halver fersknerne, fjern stenene, og skær fersknerne i tynde både. Vend quinoa med blomkål,… Læs mere »

  • Brændende kærlighed med jordskokker

    Kartoffel-jordskokmos Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god… Læs mere »

  • Skinkemignon med melon-avokadosalat og karrykartofler

    Skinkemignon Afpuds kødet for senere og fedt. Brun kødet på begge sider i olien i en stegegryde. Krydr med salt og peber og skru ned til lav varme. Lad kødet simre under låg i ca. 10 minutter. Vend den om under stegningen. Tag gryden fra blusset, og lad stegen trække 10 minutter, inden den skæres… Læs mere »

  • Schnitzel med grillet forårsgrønt og perlebyg

    Forårsgrønt Skyl og kog perlebyg som angivet på emballagen og afdryp. Skyl salaten. Del den i blade, og tør dem godt. Skræl eller skrub gulerødderne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær top og bund af porrerne. Pensl grønsagerne med olie, og grill dem på begge sider, til de er gyldne. Schnitzler Krydr schnitzlerne… Læs mere »

  • Forårssalat med letsprængt mørbrad og rabarber

    Letsprængt mørbrad Dag 1: Drys kødet med salt og sukker, og kom det i en frysepose. Bind en knude på posen, og gnid lagen godt ind i kødet. Læg kødet på køl til næste dag. Dag 2: Skyl kødet fri for “marinade” og tør det godt. Varm olien på en pande, og brun mørbraden. Steg… Læs mere »

  • Skinkeschnitzler med stegte persillerødder og persillesauce

    Stegte persillerødder Skræl persillerødderne, og skær dem i både. Steg dem i olie på en stor slip let-pande. Steg dem ved høj varme i starten til de får lidt farve, og skru lidt ned for varmen, så de mørner uden at brænde på. Smag til med salt. Persillesauce Pisk mælk og mel sammen i en… Læs mere »