Ingredienser

Grønsags-quinoa
  • 150 g quinoa
  • 1 blomkål
  • 1 bundt forårsløg
  • 100 g spæde salater
  • 500 g jordbær
  • 2 ferskener
Mormordressing
  • 1 dl fløde 9 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber
Koteletter
  • 4 svinekoteletter a 125 g
  • salt og peber
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Grønsags-quinoa
Kog quinoaen som angivet på emballagen, og afdryp den.
Del blomkål i helt små buketter. Alternativt kan du hakke blomkålen fint. Snit forårsløgene i skiver på skrå. Skyl salaten og slyng den tør. Skyld og nip jordbærrene, og halvér dem. Halver fersknerne, fjern stenene, og skær fersknerne i tynde både.
Vend quinoa med blomkål, forårsløg, salat, jordbær og ferskner.

Mormordressing
Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.

Koteletter
Krydr koteletterne med salt og peber. Steg koteletterne på en varm grill eller grillpande i ca. 3 minutter på hver side.

Servér kødet med quinoa-salat og dryp mormordressingen over. Drys med karse.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (430 kcal). Kulhydrat 52 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2014
Ude og Hjemme