Ingredienser

Stuvet grønkål
  • 500 g grønkål
  • ½ l skummet- mini- eller letmælk
  • ½ dl hvedemel
  • salt og peber
Krebinetter
  • 500 g hakket svinekød, højst 10 % fedt
  • 1 dl rasp
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Gulerodssalat
  • 400 g gulerødder
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 potte brøndkarse
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Stuvet grønkål
Rib grønkålen, og riv eller skær den i grove stykker. Kog kålen i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 4 minutter. Tag kålen op, og lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter under omrøring. Vend kålen i saucen, og kog den godt igennem. Smag til med salt og peber.

Krebinetter
Form kødet til 4 krebinetter. Vend dem i rasp. Varm halvdelen af olien op på en slip let-pande, og brun krebinetterne. Skru ned for varmen, og lad dem stege 3 minutter. Vend dem, dryp med resten af olien, og steg dem 4 minutter ved middel varme. Krydr krebinetterne med salt og peber.

Gulerodssalat
Riv gulerødderne groft. Rør sennep, honning og æbleeddike sammen, og vend marinaden sammen med gulerødder og klippet brøndkarse.

Servér krebinetterne med stuvet grønkål, kogte kartofler og gulerodssalat.

TIP
I stedet for krebinetter kan du servere grønkålen til fx medisterpølse med lavt fedtindhold, 7-10 % eller frikadeller.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (660 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g

UH0215