Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 1 squash
  • 300 g grønne bønner
  • 300 g broccoli
  • 300 g bladselleri
  • 2 løg
  • 500 g modne tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ l grønsagsbouillon
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • peber
  • evt. salt
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkorns hvedebrød
  • evt. chiliflager

Tilberedning

Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien i en stor gryde. Tilsæt alle de grønne grønsager og løgene og svits med i ca. 4 minutter. Tilsæt tomater, bouillon og timian. Lad suppen koge 20 minutter. Hak hvidløget fint og persillen groft og kom i suppen. Smag til med peber og eventuelt lidt salt.

Servér suppen med brød og drys eventuelt lidt chiliflager over hver portion, til dem, der kan lide det stærkt.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 450 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4016