Ingredienser

Svinekæber i øl
  • i øl
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • ca. 700 g afpudsede svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 50 g bacon i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øl 33 cl, fx Brown Ale eller anden mørk øl
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 50 g boghvede
  • 2 æbler
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 50 g grønkål
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Tilberedning

Hak løgene. Skræl gulerødder og knoldsel­leri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel. Steg baconen sprød i en stege­gryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom bacon og grønsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.

Rist boghveden sprød og gylden på en tør pande. Skær æblerne i både. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i skiver. Vend æblerne forsigtigt i retten og smag til med salt, peber og eventuelt lidt balsamicoeddike.

Servér retten på kålblade med drys af ristet boghvede og med groft brød til.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 6 g

Hjerteliv0317