Ingredienser

Stuvet spinat
  • 600 g spinat
  • 7 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber
Kartofler med nye løg
  • 1 kg nye skrubbede kartofler
  • 1 bundt nye løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Karbonader
  • 500 g hakket svinekød, højst 10 % fedt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Tilberedning

Stuvet spinat
Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom den i en stor gryde med lidt vand i bunden og kog op under omrøring. Lad spinaten koge til den er faldet helt sammen. Lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring, og lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter. Vend spinaten i saucen, og smag til med salt og peber.

Kartofler med nye løg
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skær løg og toppe i skiver. Svits løgene på en stor pande i olien, uden at de tager farve. Rør ofte og skru ned for varmen hvis det går lidt for stærkt. Tilsæt ½ dl vand, og lad løgene simre til de er møre, ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Karbonader
Form kødet til 4 bøffer. Brun dem på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen, og steg dem endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.

TIP
I stedet for svinekød kan du bruge hakket kalvekød eller hakket kalv og flæsk.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (680 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 7 g

UH2215