Ingredienser

Kartoffel-jordskokmos
  • 1 kg kartofler
  • 700 g jordskokker
  • evt. 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • salt og peber
  • lidt fintrevet muskatnød
Løg og bacon
  • 150 g bacon i skiver
  • 4 store løg
  • 1 håndfuld timian
Tilbehør
  • 2 æbler

Tilberedning

Kartoffel-jordskokmos
Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem, så både kartofler og jordskokker er helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos dem til en grov mos. Spæd med kogevand eller lun mælk, til mosen har en god konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Løg og bacon
Skær baconen i tern, og brun dem på en pande ved middelhøj varme. Læg dem på et stykke fedtsugende køkkenrulle på en tallerken. Hak løgene, og brun dem i fedtstoffet på panden, til de er klare og gyldne. Skyl timianen, og pluk bladene af. Bland bacon og løg med timian.

Skær æblet i både. Anret mosen på 4 tallerkner og fordel løgbaconblandingen oven på mosen og servér med æblebåde.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4,4 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2017
Ude og Hjemme