Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 grøn chili
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g bacon i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 300 g hakket svinekød 6 % fedt
  • 1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 300 g fuldkorns pastapenne
  • 25 g hel parmesanost
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 lille håndfuld persille

Tilberedning

Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten.

Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs.

Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen som angivet på emballagen.

Servér pasta med kød, revet parmesanost, citronskal og hakket persille.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 285 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4,5 g

Uge og hjemme, uge 26, 2017
Ude og Hjemme