Ingredienser
- 1 løg
- 1 grøn chili
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 50 g bacon i tern
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- 300 g hakket svinekød 6 % fedt
- 1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- peber
- 300 g fuldkorns pastapenne
- 25 g hel parmesanost
- reven skal af 1 ubehandlet citron
- 1 lille håndfuld persille
Tilberedning
Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten.
Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs.
Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Servér pasta med kød, revet parmesanost, citronskal og hakket persille.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 285 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4,5 g
Uge og hjemme, uge 26, 2017
Ude og Hjemme