Ingredienser

Tærtebund
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk oliemargarine
  • 5 spsk koldt vand
Fyld
  • 1 tsk raps- eller olivenolie
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 hakket løg
  • 400 g broccoli
  • 200 g fromage frais
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sennep
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • ½ dl letmælk

Tilberedning

Tærtebund
Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Fyld
Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Varm olien op på en pande, svits kalkunbacon, løg og broccoli i 5 min. og lad det køle lidt af. Pisk fromage frais sammen med salt, sennep, æg, mel og mælk. Vend bacon, løg og broccoli i æggemassen og kom det hele i den forbagte bund. Bag tærten færdig i ca. 30 min ved 200 grader nederst i ovnen.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal) fordelt på: protein 20 % kulhydrat 53 % fedt 27 % (19 g)