Ingredienser

Mørbrad
  • 1 svinemørbrad, ca. 500g
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
Rodfrugtsauté
  • 1 kg rodfrugter
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl vand
  • salt og peber
  • 1 bundt bredbladet persille
Sennepscreme
  • 1 dl yoghurt naturel 1½%
  • 1 spsk mayonnaise, fedtreduceret
  • 1 spsk sød sennep
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • salt og peber
Tilbehør
  • 800 g kartofler

Tilberedning

Mørbrad
Afpuds kødet og krydr det med rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande og brun kødet på alle sider. Kom kødet i et smurt ovnfast fad og steg kødet mørt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Rodfrugtsauté
Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Varm olien på en pande og steg rodfrugter og presset hvidløg under forsigtig omrøring i ca. 3 minutter. Hæld vandet ved og lad rodfrugterne simre i ca. 5 minutter, til de er møre, og vandet er fordampet. Krydr sauteen med salt og peber og vend den med hakket persille.

Sennepscreme
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Skær kødet i tykke skiver og servér det med rodfrugtsauté, kogte kartofler og kold sennepscreme.

Frugt og grønt pr. person

261 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2281 kJ (543 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 39, 2012