Ingredienser
Teriyaki marinerede svinekoteletter- ½ dl teriyakisauce
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 4 koteletter uden fedtkant a ca. 125 g
- 1 spsk olie
- 1 løg
- 2 peberfrugter
- 500 g broccoli
- 100 g babyspinat
- ½ dl teryakisauce
- 2 dl bouillon
- salt og peber
- 4 dl ris
- 1 bundt krydderurter, fx persille og koriander
Tilberedning
Teriyaki marinerede svinekoteletter
Rør teriyakisaucen med ingefær, og kom det i en frysepose sammen med koteletterne. Bind en knude på posen og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 30 minutter.
Varm olien på en pande. Tag koteletterne op af marinaden, dup dem tørre og brun dem på begge sider. Skru ned til jævn varme og steg koteletterne i ca. 3 minutter på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.
Grønsager
Hak løget. Skær peberfrugterne i strimler, og del broccolien i små buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Svits løg og grøntsager på panden ved god varme under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt teriyakisauce og bouillon og kog det op. Smag saucen til med salt og peber og vend spinaten i.
Krydderurte-ris
Kog risene som angivet på emballagen og vend dem med hakkede krydderurter.
Servér teriyakikoteletter med grønsager og ris.
Frugt og grønt pr. person
310 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2592 kJ (617 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 32, 2013