Kylling adobo Bland soyasauce, eddike, laurbærblade, peber og farin sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i køleskabet i 2-3 timer. Pil løget og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på en slip let pande, svits løg og hvidløg. Kom kyllingelår og marinade på pande og hæld kokosmælk ved. Kog op… Læs mere »
Bhindi salan Pil og skær løgene i både. Skær spids og stilk af okraene. Flæk dem, så de har halv længde. Skær tomaterne i store tern. Varm olien på en slip let pande og svits løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt alle krydderierne og steg med 1 minut. Tilsæt okra og tomater og vend dem… Læs mere »
Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »
Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »
Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »
Kisir Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag… Læs mere »
Dej Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Fyld Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og… Læs mere »
Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »
Dosai Kom urad og bukkehorn i en skål og dæk med vand og lad det stå i blød i 6 timer. Hæld udblødningsvandet fra, men gem det. Blend bønnerne og spæd til med vandet til konsistensen er som tynd pandekagedej. Rør rismel og salt i dejen og spæd med vand igen, til konsistensen igen er… Læs mere »
Fyldte grøntsager Skyl risene grundigt. Kog dem i 3 dl vand i 15 minutter. Kom dem op i en sigte, lad dem afdryppe og køle af. Pil løget og kog det i vand i ca. 10 minutter, til det bliver blødt. Lad det køle af. Gem kogevandet. Skær et snit igennem alle lagene på løget… Læs mere »