GIV LIV

Grønsager

  • Bhindi salan - okragryde med tomat og løg

    Bhindi salan – Okragryde med tomat og løg

    Bhindi salan Pil og skær løgene i både. Skær spids og stilk af okraene. Flæk dem, så de har halv længde. Skær tomaterne i store tern. Varm olien på en slip let pande og svits løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt alle krydderierne og steg med 1 minut. Tilsæt okra og tomater og vend dem… Læs mere »

  • Samak mashwe ma kodar - bagt ørred med grøntsagsfyld

    Samak mashwe ma kodar – Grøntsagsfyldt ørred

    Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »

  • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

    Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

    Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »

  • Tabouleh - salat med bredbladet persille mynte og citron

    Tabouleh – Salat med persille, mynte og citron

    Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »

  • Kisir - fin bulgursalat

    Kisir – Fin bulgursalat

    Kisir Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag… Læs mere »

  • Fatair - brødpakker med spinatfyld

    Fatair – Brødpakker med spinatfyld

    Dej Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Fyld Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og… Læs mere »

  • Boerek - dejruller med oksekødsfyld

    Börek – Dejruller med oksekødsfyld

    Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »

  • Masala dosai - pangekager fra sri lanka med grøntsagsfyld og stærk chutney

    Masala dosai – Grøntsagsfyldte pandekager

    Dosai Kom urad og bukkehorn i en skål og dæk med vand og lad det stå i blød i 6 timer. Hæld udblødningsvandet fra, men gem det. Blend bønnerne og spæd til med vandet til konsistensen er som tynd pandekagedej. Rør rismel og salt i dejen og spæd med vand igen, til konsistensen igen er… Læs mere »

  • Iprax dolma - fyldte grøntsager

    Iprax dolma – Fyldte grøntsager

    Fyldte grøntsager Skyl risene grundigt. Kog dem i 3 dl vand i 15 minutter. Kom dem op i en sigte, lad dem afdryppe og køle af. Pil løget og kog det i vand i ca. 10 minutter, til det bliver blødt. Lad det køle af. Gem kogevandet. Skær et snit igennem alle lagene på løget… Læs mere »

  • Palak gosht - lammekød med spinat

    Palak gosht – Lammekød med spinat

    Palak gosht Pil og hak løgene fint. Varm olien i en gryde og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt kødet og steg det med i 4-5 minutter ved høj varme. Pil hvidløgene og skræl ingefær. Knus begge dele i en morter eller minihakker eller riv dem fint. Hak tomaterne og bland dem i kødet… Læs mere »