Ingredienser

Börek
  • 3 løg
  • 3 grønne tyrkiske peberfrugter
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 250 g hakket oksekød, 3-7 %
  • 1 håndfuld persille
  • 3 tomater
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. rosenpaprika
  • Ca. 18 blade trekantet yufka dej (eller filodej)
  • 1 æggeblomme
  • ½ dl yoghurt naturel 1½ %
Tilbehør
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • 1 hjertesalat

Tilberedning

Börek
Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare.

Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter.

Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på panden. Krydr med salt, peber og paprika og lad blandingen afkøle.

Lad yufkapladerne ligge i et fugtigt viskestykke, mens du laver börek.

Læg et stykke dej på bordet ad gangen. Læg lidt kødfyld på den brede ende af dejtrekanterne. Fold siderne lidt ind og rul dejen sammen om fyldet fra den brede ende mod spidsen, som en cigar. Kom lidt vand i en lille skål og dyp dejspidsen et øjeblik i vandet inden den rulles færdig – så rullen ikke går op under bagningen.

Tænd ovnen på 250 grader.

Læg rullerne på bageplader med bagepapir. Pisk æggeblomme og yoghurt sammen og pensl rullerne.

Bag cigaret börek lige inden servering. Bag dem i 15-20 minutter eller til de er gyldenbrune og sprøde.

Tilbehør
Skær tomaterne i både og agurkerne i skiver. Del salaten i blade, skyl og tør dem.

Börek serveres på et fad sammen med grøntsager.

TIP
Til disse ruller bruges de specielle dejplader yufka, som kan købes i tyrkiske specialforretninger i pakker på køl eller frost. Kan du ikke få de trekantede stykker dej, kan du købe store stykker dej og selv skære dem ud i trekanter. Pak dejen ind i et fugtigt viskestykke 30 minutter inden brug, for at gøre dejen tilpas blød og bøjelige.

Frugt og grønt pr. person

175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ / 250 kcal Kulhydrat: 32 g Fedt: 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017