Ingredienser

Kylling adobo
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. riseddike
  • 2 laurbærblade
  • ¼ tsk. stødt sort peber
  • 1½ spsk. brun farin
  • 8 kyllingeunderlår, ca. 800 g
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 dl kokosmælk light
Lynstegte grøntsager
  • 400 g grønne bønner
  • 400 g pak choi (asiatisk kål)
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
Tilbehør
  • 4 dl rå fuldkorns basmatiris

Tilberedning

Kylling adobo
Bland soyasauce, eddike, laurbærblade, peber og farin sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i køleskabet i 2-3 timer.

Pil løget og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på en slip let pande, svits løg og hvidløg. Kom kyllingelår og marinade på pande og hæld kokosmælk ved. Kog op og skru ned til lav varme. Lad kyllingen simre i ca. 30 minutter uden låg. Vend rundt i kyllingen indimellem.

Lynstegte grøntsager
Skær grøntsagerne ud i stykker som egner sig til lynstegning. Varm olien op på en stor slip let pande eller wok. Svits grøntsagerne under omrøring til de er møre med bid. Tilsæt evt. lidt vand under stegningen, så grøntsagerne bliver møre uden at brænde på. Krydr med salt.

Tilbehør
Servér kyllingelårene med grøntsager og kogte ris.

TIP
1 dåse kokosmælk indeholder 4 dl kokosmælk, og du skal kun bruge 1 dl til retten. Ryst dåsen godt inden du åbner den. Tag 1 dl fra til retten og frys resten ned i 3 små portioner á 1 dl, som du har til næste gang, du skal lave retten.

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 78 g Fedt: 21 g, heraf mættet fedt 4 g

Hjertevarm mad 2017