Ingredienser
Olivie salat- 250 g kyllingefilet
- 2 dl vand
- 150 g gulerødder
- 400 g kogte kartofler
- 2 hårdkogte æg
- 100 g syltede irakiske agurker
- 150 g optøede ærter
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt naturel 2%
- Peber
- 1-2 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød, fuldkornspitabrød, rugbrød eller groft hvedebrød
Tilberedning
Olivie salat
Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af.
Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad dem køle af i en sigte. Pluk kyllingekødet i små stykker med fingrene.
Riv kartofler, æg og syltede agurker groft på et rivejern. Bland dem i en skål med ærter, gulerødder, kylling, mayonnaise og yoghurt. Vend det hele forsigtigt sammen. Smag til med peber, citronsaft og evt. lidt salt.
Tilbehør
Servér salaten med fuldkornsbrød.
TIP
Gem evt. lidt af fyldet og brug til pynt. Salaten kan bruges som sandwichfyld.
Olivie kan man spise både varm og kold, den er let krydret og har en fantastisk smag.
Frugt og grønt pr. person
50 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ / 300 kcal Kulhydrat: 39 g Fedt: 10 g, heraf mættet fedt 2 g
Hjertevarm mad 2017