Ingredienser

Bhindi salan
  • 2 store løg
  • 300 g okra (grøntsag)
  • 2 tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. garam masala
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • ½ tsk. salt

Tilberedning

Bhindi salan
Pil og skær løgene i både. Skær spids og stilk af okraene. Flæk dem, så de har halv længde. Skær tomaterne i store tern.

Varm olien på en slip let pande og svits løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt alle krydderierne og steg med 1 minut. Tilsæt okra og tomater og vend dem godt med løgene. Lad retten stege ved middelhøj varme i ca. 15 minutter. Vend grøntsagerne rundt indimellem. Smag til med salt.

TIP
Retten kan serveres med fuldkorns basmatiris eller roti.

FAKTA
Okra er en populær grøntsag, som bruges i både det østasiatiske, tyrkiske, arabiske, pakistanske og afrikanske køkken. Okrafrugterne er grønne, kantede, lange bælge, der spidser til i enderne og kan minde om fingre. På engelsk kaldes den derfor ‘ladyfingers’. Tyrkerne kender den som ‘bamiyan’ og på persisk hedder den ‘bamiyeh’.

Smagen er let bitter, men ellers ret neutral. Okra kan fås friske hele året rundt hos de mange special grønthandlere.

Det er meget vigtigt, at man skyller okraen i koldt vand, og duptørrer den inden, man skærer spidsen og stilken af. Hvis man først skærer okraen og derefter skyller den, vil de afskårne stykker blive fyldt med vand. Okraen smager bedst, når den koges færdig i sin egen saft.

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

350 kJ / 100 kcal Kulhydrat: 12 g Fedt: 4 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

Hjertevarm mad 2017