GIV LIV

Grøntsager

  • Birkesbagte rodfrugter

    Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i tykke skiver. Skræl rødbeder og skær dem i ca. 1 x 1 cm tern. Vend gulerødder med pastinakker og rødbeder og dryp olivenolie og birkes over. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre. Krydr… Læs mere »

  • Blomkålsgratin med blomkålssalat

    Blomkålsgratin Skær blomkålen i store buketter, og lad endelig stokken sidde på. Kom blomkålen i engryde, drys med salt og kom vand i bunden. Lad kålen koge under låg i 4 minutter. Tag blomkålen op af vandet, og lad den dryppe af i en sigte. Smør etovnfast fad med olie, og drys det med rasp.… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »

  • Broccolisalat med spinat, rosiner og pinjekerner

    Fjern stokken fra broccolien og skær hovederne i mundrette buketter. Skyl og rens spinaten godt. Læg den fx i en skål med vand og skyl ad flere gange. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og sæt dem til side. Varm bouillonen i en sautérpande og damp broccolien heri i ca. 2 minutter. Kassér bouillonen… Læs mere »

  • Broccolisuppe med karrypasta

    Broccolisuppe Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt… Læs mere »

  • Bøf Lindstrøm med kartoffel-selleripuré

    Bank oksekødsskiverne meget tynde. Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle.… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »

  • Cannelloni med spinat-ricottafyld og tomatsauce

    Cannelloni: Varm spinaten godt igennem og lad den køle lidt af. Riv citronskallen fint. Hak hvidløgene fint. Bland den afkølede spinat med ricotta, 1 tsk. citronskal, hvidløg, salt og peber. Læg lidt fyld i den ene ende af en lasagneplade og rul lasagnen om fyldet. Læg de fyldte cannelloni i et ovnfast fad. Tomatsauce: Hak… Læs mere »

  • Chili med hvide bønner og svinemørbrad

    Chili med hvide bønner: Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til… Læs mere »