GIV LIV

Grønsager

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Bagte rodfrugter med broccoli-pesto

    Rodfrugter Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »

  • Birkesbagte rodfrugter

    Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i tykke skiver. Skræl rødbeder og skær dem i ca. 1 x 1 cm tern. Vend gulerødder med pastinakker og rødbeder og dryp olivenolie og birkes over. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre. Krydr… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med grillstegte grøntsager og løvstikkepesto

    Grillstegte grønsager: Skær aubergine og squash i skiver og peberfrugterne i store tern. Grill grønsagerne på en meget varm grillpande, til de er stegte på begge sider. Løvstikkepesto: Udblød de soltørrede tomater i vand. Kassér vandet og hak de udblødte tomater. Skær tomaten i kvarte. Hak løvstikken og gem lidt til pynt. Kom den friske… Læs mere »

  • Blomkålsgratin med blomkålssalat

    Blomkålsgratin Skær blomkålen i store buketter, og lad endelig stokken sidde på. Kom blomkålen i engryde, drys med salt og kom vand i bunden. Lad kålen koge under låg i 4 minutter. Tag blomkålen op af vandet, og lad den dryppe af i en sigte. Smør etovnfast fad med olie, og drys det med rasp.… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med kødsauce på grønsager, rødvin og krydderurter

    Kødsauce: Hak løgene groft. Skær aubergine og peberfrugter i tern, ca. 2×2 cm. Svits løg, auberginer og peberfrugter i olie i en gryde, til auberginerne er lidt brune og løgene klare. Pluk kødet ud i små stykker med to gafler og bland dem med grøntsagerne og svits det hele videre, så kødet bliver brunet. Skær… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med skært oksekød og wokstegte grønsager

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint. Knæk den nederste træede end af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten og slyng den tør. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær kødet i strimler. Varm olien i en wok. Steg kødet ved god varme ca. 2 minutter. Tag kødet af panden… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »