Ingredienser
- 240 g broccoli, renset vægt
- 800 g frisk spinat
- 25 g pinjekerner
- 2 dl hønsebouillon
- 75 g rosiner
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 økologiske citroner, revet skal af
- salt og peber
Tilberedning
Fjern stokken fra broccolien og skær hovederne i mundrette buketter. Skyl og rens spinaten godt. Læg den fx i en skål med vand og skyl ad flere gange. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og sæt dem til side. Varm bouillonen i en sautérpande og damp broccolien heri i ca. 2 minutter. Kassér bouillonen og hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Damp spinaten i det vand, som hænger ved. Tag panden af varmen, når spinaten er faldet sammen. Pres spinaten fri for overskydende vand og vend den med broccoli, pinjekerner og rosiner. Vend olivenolie
i salaten sammen med reven citronskal. Smag til med salt og peber.
Frugt og grønt pr. person
ca. 210 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (210 kcal). Protein 9 g. Kulhydrat 24 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre 5 g