Ingredienser

  • 4 skiver okseinderlår el. tykstegsfilet à ca. 150 g
  • 1 løg
  • 4 spsk kapers
  • salt og peber
  • 1 kg skrællekartofler
  • 250 g knoldselleri, ca 1/4
  • 2½ dl madlavningsfløde 18%
  • ½ bundt persille
  • 5 dråber citronsaft eller mere efter smag
  • syltede rødbeder

Tilberedning

Bank oksekødsskiverne meget tynde.
Hak løg og kapers. Smør blandingen på den ene halvdel af skiverne og fold dem. Krydr bøfferne med salt og peber.
Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog grønsagerne i fløden ved svag varme under låg til de er møre, ca. 20 minutter, gerne i en teflonkasserolle. Kog fløden ind, til der næsten ikke er mere væde ved. Purér grønsagerne groft, enten i en food–processor eller med et piskeris. Hak persillen. Vend persillen i puréen og smag den til med salt, peber og citron.

Steg bøfferne på en grillpande ved høj varme 2 minutter på hver side.
Servér bøfferne med puréen og syltede rødbeder.

TIP
Rester af kartoffel-selleripuré og løg og kapersblanding, bagt i smurte portionsforme ved 200 grader i ca. 20 minutter, kan anvendes som grønsagstilbehør dagen efter.

Frugt og grønt pr. person

115 G

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1725 kJ (400 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 8 g