Ingredienser

  • 2 blomkålshoveder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg - eller 4 alt efter smag
  • 1 spsk olie, rasp- eller oliven
  • 1 spsk karry
  • 1½ l grøntsags- eller hønsebouillon, evt. vand + koncentrat
  • salt og peber
  • 150 g rejser, pillede
  • 4 spsk syrnet fløde, 9%
  • evt. frisk kørvel eller persille
  • 4 skiver godt hvedebrød

Tilberedning

Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt. Puréer suppen med en stavblender i gryden eller puréer det i en foodprocessor til den er jævn. Varm suppen op igen og smag den til med salt og peber.

Servér suppen med rejer, syrnet fløde, evt. et grønt drys og brød til.

TIP
Suppen kan jævnes med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand eller Maizena lys Sovsejævner, hvis den ønskes lidt tykkere.

 

Frugt og grønt pr. person

185 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1225 kJ (290 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2,5 g