Ingredienser

  • 250 g tørrede smørbønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 lille rød chili
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 store røde snackpeberfrugter
  • 200 g bladselleri
  • ca. 40 g ansjosfileter i olie (1 lille glas eller dåse)
Dressing
  • 3 spsk olivenoilie
  • 3 spsk sherryeddike eller rød- eller hvidvinseddike
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød

Tilberedning

Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en sigte og køl dem af.

Hak hvidløgene fint og hak persillen meget groft. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Skær forårsløgene i tynde ringe og skær peberfrugterne i små tern. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skær hver ansjosfilet i 2-3 strimler på skrå.

Rør olie og eddike sammen i en stor skål.

Vend alle grønsager, bønner, hvidløg, persille, chili og ansjoser sammen med dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Lad salaten trække ½-1 time, inden du serverer den. Servér groft brød til.

TIP
Smørbønner kaldes også ”butterbeans”. Bønner fra dåse kan erstatte de tørrede bønner. Beregn 2 dåser. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte, inden du blander dem med de øvrige ingredienser.

Frugt og grønt pr. person

396 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2210 kJ (526,2 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 2,5 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2011