Ingredienser
- 250 g tørrede smørbønner
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 lille rød chili
- 1 bundt forårsløg
- 2 store røde snackpeberfrugter
- 200 g bladselleri
- ca. 40 g ansjosfileter i olie (1 lille glas eller dåse)
- 3 spsk olivenoilie
- 3 spsk sherryeddike eller rød- eller hvidvinseddike
- salt og peber
- 4 skiver groft hvedebrød
Tilberedning
Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en sigte og køl dem af.
Hak hvidløgene fint og hak persillen meget groft. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Skær forårsløgene i tynde ringe og skær peberfrugterne i små tern. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skær hver ansjosfilet i 2-3 strimler på skrå.
Rør olie og eddike sammen i en stor skål.
Vend alle grønsager, bønner, hvidløg, persille, chili og ansjoser sammen med dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Lad salaten trække ½-1 time, inden du serverer den. Servér groft brød til.
TIP
Smørbønner kaldes også ”butterbeans”. Bønner fra dåse kan erstatte de tørrede bønner. Beregn 2 dåser. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte, inden du blander dem med de øvrige ingredienser.
Frugt og grønt pr. person
396 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2210 kJ (526,2 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 2,5 g
Ude og Hjemme, uge 20, 2011