Aften: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg sammen med vaniljepulver. Tilsæt mælk, og rør godt rundt. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Morgen: Tag grøden ud af køleskabet, og rør rundt i den. Er den for tyk spædes til med lidt vand. Fordel den kolde grød i fire skåle, og… Læs mere »
Ca. 10 stk. Dag 1: Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern. Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt… Læs mere »
1 grydebrød Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste… Læs mere »
16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen… Læs mere »
1. dag Kom havregryn, speltflager og chiafrø i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljekorn og rør rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. 2. dag Næste dag røres grøden lind med skyr. Servér grøden med pærer skåret i tern og blåbær.
Ca. 320 gram granola Bland alle de tørre ingredienser på nær rosiner til granolaen i en skål. Smelt honningen på en tør slip let-pande, og rist blandingen under omrøring. Rist til blandingen er gylden. Vend rosinerne i, og afkøl blandingen på et stykke bagepapir. Servér granola som drys på syrnet mælkeprodukt med frugt til morgenmad.… Læs mere »
12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »
Jordbærmad Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster. Salat Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter. Servér salaten til jordbærmadderne.
Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »
Blend havregrynene til en mel. Pisk æg med mælk og vend med havregrynsmel. Skær bananerne i skiver. Varm olien på en slip let-pande – eller 4 mindre pander – og hæld æggemassen på. Fordel bananskiverne ovenpå, og steg pandekagen ved svag varme, til den er fast. Pas på, den ikke brænder på i bunden. Skær… Læs mere »