Ingredienser
Rugtrekanter- 25 gær
- 2 dl lunkent vand
- ½ dl letmælksyoghurt naturel
- ½ tsk. salt
- 250 g rugmel
- 125 g hvedemel
- ½ dl letmælksyoghurt naturel
- 1 dl hørfrø
Tilberedning
12 stk.
Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver af stykkerne i 1 på tværs, så du får 12 trekanter.
Læg trekanterne på bagepapir på bageplader. Pisk yoghurten med lidt vand, og pensl trekanterne. Drys med hørfrø. Lad dem hæve lunt i 1 time, og bag dem ved 190 grader i ca. 10-15 minutter. Lad trekanterne køle af på en rist.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk. (50 g): 600 kJ (130 kcal). Kulhydrat 26 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0,3 g. Kostfibre 4 g
Ude og Hjemme, uge 29, 2014
Ude og Hjemme