Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1¼ tsk. salt
  • 150 g fuldkorns durummel
  • 75 g maltmel
  • ca. 275 g hvid hvede
  • 2 tsk. olivenolie til pensling

Tilberedning

1 grydebrød

Dag 1
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en gryde med låg blive varm i ovnen. Tag gryden ud af ovnen. Pensl forsigtigt med olie, og lemp dejen over i den varme gryde.

Drys med lidt mel, og læg låg på gryden. Sænk varmen til 225 grader varmluft, og sæt gryden med låg tilbage i ovnen. Bag brødet i ca. 20 minutter, tag låget af gryden, og bag yderligere ca. 5 minutter, til brødet er sprødt og gyldent.

Maltmel kan købes i specialbutikker fx helsekost, større supermarkeder eller webbutikker på nettet.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. 100 gram: 800 kJ/175 kcal, Kulhydrat 30 g. Fedt 2,3 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt. Kostfibre 5 g

HJERTELIV0119