Ingredienser

  • 300 g græskarkød uden kerner og skræl
  • 3½ dl vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 100 g havregryn
  • ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 20 g græskarkerner til pynt

Tilberedning

Ca. 10 stk.

Dag 1:
Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern.

Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen.

Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt igennem.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil dejen i køleskabet til næste dag – minimum 10 timer.

Dag 2:
Dyp en stor ske i koldt vand, og form dejen til boller. Læg bollerne på et stykke bagepapir, og lad dem efter­hæve ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen.

Pensl forsigtigt bollerne med sam­menpisket æg og drys med græskar­kerner.

Løft forsigtigt boller og bagepapir over på den varme bageplade, og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er sprøde.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 3,5 g, heraf mættet fedt 0,5 g

HJERTELIV0318