Ingredienser
- 300 g græskarkød uden kerner og skræl
- 3½ dl vand
- 10 g gær
- 2 tsk. flagesalt
- 1 spsk. flydende honning
- 100 g havregryn
- ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel
- 1 æg til pensling
- 20 g græskarkerner til pynt
Tilberedning
Ca. 10 stk.
Dag 1:
Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern.
Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen.
Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt igennem.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil dejen i køleskabet til næste dag – minimum 10 timer.
Dag 2:
Dyp en stor ske i koldt vand, og form dejen til boller. Læg bollerne på et stykke bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen.
Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg og drys med græskarkerner.
Løft forsigtigt boller og bagepapir over på den varme bageplade, og bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er sprøde.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 3,5 g, heraf mættet fedt 0,5 g
HJERTELIV0318