GIV LIV

Morgenmad

  • Fuldkornsbagels med kanel og rosiner

    15 stk. Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i… Læs mere »

  • Mysli-muffinboller

    16 stk. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, krydderier, havregryn, flakes og rosiner. Ælt dernæst revne æbler i sammen med hvedeklid, speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen godt. Den skal være fugtig og klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fordel dejen… Læs mere »

  • Grøn smoothie

    Grøn smoothie Skyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, og riv den fint. Blend alle grønsager og æble med æblejuice og isklumper, og blend til alle ingredienserne er helt findelt og smoothien tyk… Læs mere »

  • Hjemmebagt rugbrød

    1 stk. rugbrød Påbegyndes 4-5 dage før brug, hvis du ikke har rugsurdej i forvejen. Rugsurdej Rør rugmelet grundigt med vandet i en lille skål eller et sylteglas. Dæk skålen eller glas med et løst låg eller med køkkenfilm, og lad det stå på køkkenbordet i 4-5 dage. Rør i den en enkelt gang om… Læs mere »

  • Mexicansk morgenmad

    Scrambled eggs Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene. Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne… Læs mere »

  • Ovnbagt æggekage med kartofler og grønsager

    Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne… Læs mere »

  • Skyr med luksusdrys

    Luksusdrys Skær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet og smuldr det i en blender. Hak mandlerne og vend dem i drysset sammen med soltørrede blåbær. Skyr… Læs mere »

  • Yoghurt med chokoladedrys

    Riv rugbrødet og hak nødderne. Varm olien op på en lille pande. Kom rugbrød, nødder og sukker på panden og rist det, til det er sprødt og begynder at dufte. Hæld det i en lille skål og lad det blive koldt. Riv chokoladen eller hak den fint og vend den i rugbrødsblandingen. Hæld yoghurten i… Læs mere »

  • Æg i cocotte med kartofler og spinat

    Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel. Sæt… Læs mere »

  • Appelsinsmoothie

    Skær skal og den hvide hinde af appelsinen. Skær frugtkødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med banan, ingefær, honning og olie. Kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt yoghurten og kør et øjeblik, til det hele er blandet. TIP Ingefær kan udelades, men kan også suppleres med lidt chili… Læs mere »