Blend havregrynene til en mel. Pisk æg med mælk og vend med havregrynsmel. Skær bananerne i skiver. Varm olien på en slip let-pande – eller 4 mindre pander – og hæld æggemassen på. Fordel bananskiverne ovenpå, og steg pandekagen ved svag varme, til den er fast. Pas på, den ikke brænder på i bunden. Skær… Læs mere »
Dag 1: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og mælk i beholderen med grynene og rør godt rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. Dag 2: Rør grøden lind med skyr. Skyl og nip bærrene. Servér grøden med sommerbær.
12 stk. Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på… Læs mere »
15 stk. Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i… Læs mere »
16 stk. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, krydderier, havregryn, flakes og rosiner. Ælt dernæst revne æbler i sammen med hvedeklid, speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen godt. Den skal være fugtig og klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fordel dejen… Læs mere »
Grøn smoothie Skyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, og riv den fint. Blend alle grønsager og æble med æblejuice og isklumper, og blend til alle ingredienserne er helt findelt og smoothien tyk… Læs mere »
1 stk. rugbrød Påbegyndes 4-5 dage før brug, hvis du ikke har rugsurdej i forvejen. Rugsurdej Rør rugmelet grundigt med vandet i en lille skål eller et sylteglas. Dæk skålen eller glas med et løst låg eller med køkkenfilm, og lad det stå på køkkenbordet i 4-5 dage. Rør i den en enkelt gang om… Læs mere »
Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel. Sæt… Læs mere »
Riv rugbrødet og hak nødderne. Varm olien op på en lille pande. Kom rugbrød, nødder og sukker på panden og rist det, til det er sprødt og begynder at dufte. Hæld det i en lille skål og lad det blive koldt. Riv chokoladen eller hak den fint og vend den i rugbrødsblandingen. Hæld yoghurten i… Læs mere »
Luksusdrys Skær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet og smuldr det i en blender. Hak mandlerne og vend dem i drysset sammen med soltørrede blåbær. Skyr… Læs mere »