Ingredienser

Rugbrødscrunch
  • 100 g rugbrød
  • 25 g brun farin
Citron-koldskål
  • 1 vaniljestang
  • 1 æggeblomme
  • 60 g lyst rørsukker
  • skal og saft af 2 ubehandlede citroner
  • 2 dl skyr naturel
  • 4 dl kærnemælk
  • 200 g sommerbær fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær
  • evt. spiselige sommerblomster

Tilberedning

Rugbrødscrunch
Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling.

Citron-koldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Tilsæt reven skal og saft fra citronerne. Rør dernæst skyr i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.

Servèr koldskålen med rugbrødscrunch og sommerbær. Pynt eventuelt med spiselige blomster.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 42 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 1 g

UH2717