Ingredienser
Rugbrødscrunch- 100 g rugbrød
- 25 g brun farin
- 1 vaniljestang
- 1 æggeblomme
- 60 g lyst rørsukker
- skal og saft af 2 ubehandlede citroner
- 2 dl skyr naturel
- 4 dl kærnemælk
- 200 g sommerbær fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær
- evt. spiselige sommerblomster
Tilberedning
Rugbrødscrunch
Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling.
Citron-koldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Tilsæt reven skal og saft fra citronerne. Rør dernæst skyr i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.
Servèr koldskålen med rugbrødscrunch og sommerbær. Pynt eventuelt med spiselige blomster.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 50 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 42 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 1 g
UH2717