Ingredienser
- 1.5 dl koldt vand
- 5 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 75 g rugmel
- 125 g hvedemel
Tilberedning
16 stk.
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Udstik evt. et lille hul i midten af hvert knækbrød.
Pensl med vand og bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
200 kJ (50 kcal). Kulhydrat 10 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0 g. Kostfiber 1 g
UH0114