Hvem har besluttet, at grillmad altid er kød, pølser og kartoffelsalat? Grillen åbner op for så mange andre muligheder. Vi tager ud på en madrejse rundt i middelhavslandene fra det græske øhav til Marokko for at samle inspiration og nye ideer til grillen.  

Vi passer på hinanden

Lad os passe på hinanden ved at følge myndighedernes anbefalinger under coronakrisen. Læs om de generelle anbefalinger på coronasmitte.dk og om anbefalinger for hjertesygdom og coronavirus på hjerteforeningen.dk/corona. Tak!

Der er to veje at gå, når den hjertesunde mad skal på grillen. Vi kan grille fedtfattige klassiske grillretter, eller vi kan gå helt nye veje. Få vores gode råd om en ny grillsæson her. God appetit!  

 

Fra tungt til let 

Slip for den tunge, dovne mæthed, som følger efter de store bøffer, og lad kød og fede pølser blive i fryseren. I dag skal vi prøve noget andet. Noget festligt, farverigt, let og lækkert på grillen.  

Der er nemlig meget andet, som er lækkert på grillen. Har du mod på grillede rejer, fisk eller kyllingespyd, eller tør du prøve en kødfri grilldag?  

Tjek opskrifterne nedenfor:  

Couscoussalat med grillede grøntsager og chilimarineret kylling 

Fuldkornswraps med hummus og grillet grønt 

Rissalat med grillede kæmperejer 

 

Umættet grillmad 

Det umættede fedt fra planteriget samt fra fisken skal vi have på grillen, og det skal erstatte det mættede fedt, som kan skade hjertet. Det betyder, at vi udskifter kød, pølser, creme fraiche-dressing og flødeis med de hjertesunde fisk, olier, oliven, avokado og nødder.  

Mad fuld af smag og drømme om fjerne egne: 

Laks på spyd med tabbouleh og raita 

Vegeburger med grillet grønt, chilicreme og avokado 

Grillet frugt med guf 

 

Frugt, farver og blomster på menuen 

Når det er sol, sommer og grilltid er det også højsæson for bær, friske frugter, smagsfulde grøntsager og spiselige blomster. Frugt og grønt gør sig godt på grillbuffeten. Det er smukt og farverigt. Frugt og grønt gavner hjertet og er perfekt til en dejlig grillaften.  

Sæt farve på menuen:    

Grillet grønt med ristet boghvede og mormordressing 

Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster 

Vandmelon-carpaccio 

Citronkoldskål med rugbrødscrunch og sommerbær 

 

Sprudlende lækkert 

Tankerne kommer nemt hen på kold hvidvin, når solen opvarmer terrassen. Prøv at erstatte alkoholen med et mere sprudlende udvalg – om ikke andet, så i hverdagen. Prøv danskvand/isvand med:

  • Mynteblade 
  • Et strejf af hyldeblomstsaft 
  • Skiver af agurk 
  • Skiver af lime 
  • Skiver af citron. 

Eller 

  • 1 glas iskold hjemmelavet juice 
  • Alkoholfri øl eller vin .

 

Sommerens 5 grillråd 

Få vores bedste råd til en god og hjerterigtig grillsæson her: 

  1. Erstat kød og pølser med fisk, skaldyr og kylling. 
  2. Læg frugt og masser af grønt på grillen. 
  3. Bland salaten med oliven, avokado, nødder og mandler. 
  4. Udskift sovsen med hummus, bønnecreme, pesto eller oliventapenade. 
  5. Drik alkoholfrit på hverdage.